året 2009

Många Somollisar har tävlat och gjort bra ifrån sig under året som gått!
Hundarna ovan är en del av alla duktiga ekipage som gjort Chris och mig så stolta!

I vallning har vi fått Hold Em Hill, Kandy, Tindra, Jasmin och Somolli godkända vallhundar.
Nikki, Somollis Trolla, Radna, Cadi, Eira, K-Pax, Pee-Wee och Poppy har också blivit gdk vallhundar.
Glenda, Floss som tränats av oss har blivit gdk vallhundar.
Flera av våra uppfödningar tävlar IK1 och IK2, det finns flera jokrar i leken för 2010 :-)
Av våra importer har Emma och Cookie tillsammans med Heidi Billkvam gått mkt bra i bl.a. unghundscupen, och Emma deltog också på SM.
Keeper och Madeleine Vinborg deltog på unghundscupen och har gjort lovande rundor i IK2. Madeleines Nikki har nyss startat sin tävlingskarriär och gjort det flott!
På vall SM deltog och tävlade också Somollis Vicki och Joel Svensson där de var 5or i finalen, de deltog oxå i Sverigecupen och är kvalade till landslaget 2010.
Av våra egna så har det gått mkt bra för flera av dem: Bwlch Hjalmar "Oz, Oscar"gjorde ett gott försök och var bland de tjugo främsta på SM. Han gjorde också två bra dgr på Sverigecupen. Han har redan kvalpoäng för nästa års SM.
Somolli "Pat" gick mkt bra i UK och var placerad i nästan alla tävlingar. Här hemma gjorde hon SM och Sverige cups framträdande utan att få till det 100%.
Border Tikas Ulli var ojämn i de svenska starterna, men hade två segrar i UK i hård konkurrens. Hon blev dessutom klubbmästare i IK1 (Öresundsvallarna) tillsammans med co driver Madeleine Vinborg.
Penllwyn Jim, min nya hund som kommer från Kevin Evans i Wales, är yngre halvbror till Pat, Jim visade lite av sin kapacitet när han blev klubbmästare i IK2 i Öresundsvallarna.
Somollis Tess, började säsongen i UK med flera placeringar i opens, men har sen fått stå tillbaka för de andra hundarna.

Har jag glömt ngn hund här, uppdatera mig!!

Av förklarliga skäl har det mest skrivits om vallning här, det som ligger mig närmst.
Skryt gärna om övriga resultat i gästboken, så lägger jag över dem här! Jag vet att det är flera Somollisar som är i klass 3 agility, och internationellt tävlar det hundar i Japan, USA, Portugal, Spanien, Norge, Danmark och Finland från Somollis :-)
Keep up the good work you all!

Lottie


En av Oscars bästa söner! Svensk Mästare 2009 Somollis Toadhill-Flax.
äg. Sven Karlsson.