Young handler clinic 26-28/6

the first step..


Tom Lawrenson and his own bred Nikki


Young handlers


Tom


Tom and Otto


Tom, Madde and Nikki


Tom, Maddde and Keeper


Magnus, Denice, Mia and Anna, Min and Ace.


Nathalie&Spot, Anna and Ace, Mia and Scot, Denice, Otto and Magnus chilling in the heath

Alla fotos, funderingar eller annat runt young handlersatsningen i Sverige mottages tacksamt :-)
Vill ni jag ska lägga upp bilderna här så texta gärna ert namn på bilderna :-)

Nytt ungt grepp..

Öresundsvallarna visade vägen och arrangerade 26-28/6 Sveriges första young handler kurs.

Inbjuden instruktör var Tom Lawrenson, inte äldre att han själv precis är ute ur young handler klasserna. Tom kommer från Chorley, Norra England, han & hans pappa driver lantbruk med ca 100 ungdjur och 700 lammande tackor, mestadels texelkorsningar. Tom är välkänd tävlingsförare, och han gillar att arbeta med unga hundar, alla hans tävlingshundar är egna uppfödningar/träningar.

Deltagarna på young handler kursen var så att säga i goda händer.

Vädret under kursen var värme och sol varenda dag. Det var bedövande värme stundtals, men som tur var vart oxå fläkten (Söderslättsvindarna) igång. Alla deltagarna åt och hade trevligt tillsammans även utanför vallträningen. Efter kursen gjordes en utvärdering, alla deltagarna fick skriftligt lämna negativa och positiva minnesbilder och förslag till utveckling av standarden av unga förare i Sverige.

Tom tyckte det var mkt bra att de yngre förarna startade med en valp/unghund jämfört med att köpa en tränad äldre hund, eftersom han tyckte man lärde sig mkt på att ha haft hand om hunden hela tiden, samt att det var lärorikt att träna unghundar.
Träningen under de tre dagarna fokuserades på att ge bra träningstips med hem till varje ekipage/hund, vilket jag tyckte det kändes som Tom lyckades med.

Jag tittar just nu på resultatet av kommentarerna från utvärderingarna samtidigt som jag funderar. Ska vi fortsätta arrangera young handler kurser, hur ofta och vart? I vilket format ska young handler mästerskapet hållas? Mycket att tänka över, och om fler har idéer eller funderingar är jag tacksam för inputs!

 

Tack alla trevliga deltagare för visat intresse!

Maria Avena

Anna Edbom

Madeleine Vinborg

Denice Robrandt

Nathalie Ädel

Magnus Vuolo

Otto Ramsay

Alex Liden-Svensson

Marie Ståhl (en dag)

/Lottie