Dubbel ÖK får, arrangerat av Skånes VK 22-23/10-2005

Värd: Lena Lyden
Domare: Larry Jones
Domare och värd.

Banan.

Tävlingens café vagn, smaskig mat såldes!

Elisabeth Zetterholm och Len Barnes chattade.

Sven Håkansson, akrobatik i den högre skolan :-)

Vicys fina Flipp på väg runt vid fållan.

Janne höll i prisutdelningen.

Janne Ahlström och Vicy!

Micke Gradert med sin irländska import Fly.

Marianne Klima och Ness.

Grillen! Underbart god lammkorv grillades till lunch, och det var rätt sorts senap också! :-)

Nisse Drakenberg och Larry Jones.

Tjejerna med sina plaketter. Men de bara tittar efter fåren, att förevigas hade låg prio när fyrfota bään var i synhåll!

Där låg den, och bara väntade på att vi slättbor skulle inta den! Stranden i Mossbystrand var en lagom avslutning och belöning för hundarna efter en fin tävlingshelg. Nu tittar vi mot Trelleborg.

Nu tittar vi mot Ystad.

Stolt pappa o hans 2 vackra döttrar :-)

5 slättbor på strandbete! Har de aldrig sett sand förr eller vad var det som kittlade deras luktsinnen :-)

Hugo doppar tårna!

Kort Sammanfattat!
Mkt trevliga tävlingar med ärliga får som testade hundarna vid fållan och som inte gjorde som vi ville, om vi inte styrde upp det lite! :-) OK tävlingsplats. Superfin servering och jättegod fika, grillade lammkorvar, hamburgare, mackor, läsk mm mm :-)
Jag lämnade tävlingsplatsen ganska besviken, trots att tjejerna skötte sig jättefint båda dagarna. Det var Max jag hade i tankarna. Båda dagarna gick han till utställningsfållan och sista dan så fick jag inte loss honom därifrån utan domaren bröt o jag fick kalla in. Känns trist, han passade som handen i handsken på fårtypen och han behövde tävlingsträningen! Attans Max, nu får vi komma på ngt i veckan som är kvar innan årets sista svenska tävling, helgen 29-30/10.

Ulli rockade fint hela helgen. Hon är en mkt bra hund, ffa hennes attityd mot får och arbete är suveränt. Och hon är ingen liten mes som ligger o passar flankerna 50 m från djuren, hårt arbete är vad som format henne och hårt arbete är hennes melodi ;-)
Lilla Dippa älskade verkligen det här med tävling! Hade en kanonfösning dag 2!!! Bang on line och inte ett stopp mer än vid grindarna när jag skickat runt, duktig liten tjej, även om hon kommer att behöva några månader i Skottland för att bli mer komplett.

Jag såg flera fina hundar. Som Larry sade vid prisutdelningen, aveln har verkligen gått framåt, man märker det inte minst på tävlingar där hundarna ffa tar det mkt lugnare nuförtiden. Dock håller jag med om att vissa hundar saknade lite "kräm" och inte riktigt var min typ, även om de hade höga poäng och placeringar. En riktigt attityd i hunden är viktigare än att vara placerad alltid, tycker jag :-)